Over ons

Over ons

BachWerk
BachWerk is een Brussels koor en orkest dat klassieke muziek in België en daarbuiten ten gehore brengt.

Ons koor werd in 2013 opgericht om de kloof in de Brusselse klassieke muziekwereld tussen grote, bestaande lokale muziekgroepen en professionele kamerkoren op te vullen.

BachWerk bevindt zich tussen die twee en bestaat uit circa 30 zangers en 10-20 musici. Ons doel is een duidelijk, kwalitatief en volmaakt geluid te laten horen.

De naam Bachwerk is afgeleid van Johann Sebastian Bach’s muziekcollectie (genoemd Bach-Werke-Verzeichnis oftewel BWV) omdat Bach ons uitgangspunt is en ons repertoire rond Bach verankerd is. Maar we zingen ook muziek van andere componisten en andere periodes: van Renaissance tot hedendaagse klassieke muziek. U kun een overzicht van onze vorige en komende concerten zien door hier te klikken.

Voor elk concert werken wij met verschillende dirigenten en daardoor krijgen onze zangers en musici de gelegenheid te experimenteren met verschillende interpretaties en het beste uit ons vermogen te halen door ons publiek van een nieuwe geluid te laten genieten. U kunt een paar video’s van onze recente optredens zien door hier te klikken.

Onze première in december 2013 was een uitverkocht concert van Bach’s Weihnachtsoratorium en dit meesterwerk hebben we sindsdien vaker gezongen.

Als een vrij jong nieuw koor waren we bevoorrecht een nieuw klassiek werk te zingen, speciaal voor ons geschreven door de Belgisch-Amerikaanse componist David Miller. Diverse keren hebben we samengewerkt met het Brussels Philharmonic Orchestra o.l.v. de sublieme dirigent David Navarro Turres. BachWerk heeft in Duitsland, België en Oostenrijk opgetreden. We zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe uitdagingen.

BachWerk
Afbeelding: Piers Rawson

Naast ons doel op hoogst mogelijk niveau te zingen, brengt BachWerk jonge, getalenteerde mensen samen die prachtige en uitdagende klassieke muziek appreciëren. Indien u op de hoogte gehouden wil worden van onze concerten, klik hier om u op onze mailinglijst in te schrijven. We zouden het ook waarderen van u te vernemen over potentiële sponsor mogelijkheden.

Bachwerk zijn altijd geïnteresseerd voor toekomstige projecten van nieuwe kandidaten te horen.